V katerih barvah lahko naročim radiator BIAL?

Radiatorji so dobavljivi v štirih osnovnih barvah (bela, antracite, beige in platinum). Barve in konfiguracije si lahko izberete na naši internet strani. Izdelki po naročilu so dobavljivi tudi v drugih barvah RAL lestvice in v krom izvedbi.

Ali lahko naročim radiator drugačni dimenzij od standardnih?

Po naročilu izdelamo radiator nestandardnih dimenzij. Zaželeno je, da so izhodišča radiatorji dimenzije našega osnovnega programa. Na podlagi vaših želja in zahtev pa lahko uskladimo izvedbo tudi zelo nestandardnih oblik, dimenzij in barv.

Ali izdelujete tudi radiatorje iz aluminija, bakra in nerjavečega jekla?

Ne.

Ali se v električni radiator BIAL nalije posebna tekočina?

Zadostuje voda. Če je radiator lahko izpostavljen zmrzovanju priporočamo mešanico voda-antifriz ali mešanico voda-glukol. Ne priporočamo uporabo olja.
Zagotovite zadostno zračno blazino v zgornjem delu radiatorja, da preprečite naraščanje tlaka v radiatorju (pri priključitvi na toplovodno omrežje mora biti vedno odprt en ventil).

Garancijski rok radiatorjev in drugih vaših produktov?

Garancijski rok za radiatorje je pet (5) let, garancijski rok za električne grelce je dve (2) leti.

Kolikšen je čas izdelave radiatorja po naročilu?

Dobavni rok je 45 dni po uskladitvi tehničnih detajlov, plačil in pogojev odpreme.

Kolikšen je dobavni rok izdelkov BIAL?

Izdelki imajo glede na tip, barvo in dimenzijo določeno kodo odpreme. Izdelke odpošljemo v roku: koda A v 7 dneh, koda B v 21 dneh, koda B v 45 dneh od dneva naročila.

Kaj moram naredit, če želim imeti radiator po naročilu?

Pošljite nam povpraševanje s tehničnimi zahtevami ter risbo vaših želja.

Kako deluje grelec ON/OFF? Ali ima grelec vstavljen termostat? Do koliko stopinj se zagreje grelec ON/OFF?

Grelec ON/OFF deluje ves čas vklopa na maksimalni moči (npr. 600W) in nima vgrajenega termostata. Električni grelec oddaja maksimalno moč (npr. 600W), temperatura radiatorja je odvisna od njegove velikosti. Več preberite v navodilih.

Kako deluje grelec ELS in ILS?

Električni grelec regulirate s pomočjo tipk:
- vklop/izklop,
- tipki +/- za regulacija toplotne moči (ILS) oz. temperature (ELS)
- 2 urna funkcija sušenja

GRELEC ELS:
Napravo prižgete s pritiskom na gumb "vklop" in radiator se bo segrel do nastavljene temperature. Po dosegu nastavljene temperature se bo grelni element izklopil oz. reguliral za zagotavljanje nastavljene temperature.

Če želite povečati temperaturo radiatorja pritisnite gumb "+" enkrat ali večkrat, ustrezno število diod bo pričelo utripati. Zadnja utripajoča dioda prikazuje nastavljeno temperaturo, medtem ko trenutno doseženo temperaturo prikazuje zadnja konstantno sijoča dioda. Preostale diode bodo svetile konstantno, ko bo dosežena nastavljena temperatura.
Če želite znižati temperaturo radiatorja pritisnite gumb "-" enkrat ali večkrat, ustrezno število diod bo pričelo utripati. Zadnja dioda, ki sveti konstantno, prikazuje nastavljeno temperaturo, medtem ko zadnja utripajoča dioda prikazuje trenutno temperaturo radiatorja. Preostale diode bodo pričele ugašati, ko bo dosežena nižja temperatura radiatorja.

GRELEC ILS:
S pritiskom na gumb "vklop" vključite električni grelec, ki prične z gretjem. Z samoregulacijo električni grelec zagotavlja izhodno toplotno moč radiatorja v razponu od 30-100% nominalne moči električnega grelca. Zasnova električnega grelca (ki vsebuje PTC grelni element) preprečuje opekline ob dotiku radiatorja, saj avtomatsko vzdržuje temperaturo na 60°C, ne glede na trenutno nastavitev (zagotavlja, da se izhodna toplotna moč grelca ujema z toplotno močjo radiatorja).

Da zagotovite želeno temperaturo prostora, nastavite stopnjo gretja s pomočjo gumbov "+" in "-". Nastavite lahko stopnje gretja od 1 do 5, kar pomeni 30-40-60-80-100% nominalne toplotne moči. Izbiro želenega nivoja prikazuje prižgana dioda.

FUNKCIJA SUŠENJA (za električni grelec ELS in ILS)
Funkcija sušenja vključi napravo na 2 urno gretje z namenom sušenja brisač. Po izteku časa se naprava avtomatsko vrne v stanje pred vključitvijo funkcije sušenja. Funkcija sušenja se vključi s pritiskom na gumb "timer" (tudi ko je električni grelec izključen). Naprava bo pričela z gretjem na temperaturi, ki je bila nazadnje nastavljena. Temperaturo gretja je mogoče nastavljati med obratovanjem z gumbom "+" ali "-". Če je bil električni grelec pred vklopom funkcije sušenja izključen, se bo po izteku časa naprava izključila avtomatsko.

FUNKCIJA PROTI ZMRZALI (za električni grelec ELS in ILS)
Funkcija proti zmrzali; ko je naprava izključena, in ko senzor temperature električnega grelca zazna padec temperature pod 6°C, se bo električni grelec prižgal avtomatsko. Ta funkcija preprečuje, da bi grelni medij v radiatorju zmrznil. Aktivacijo proti zmrzalne funkcije prikazuje utripajoča dioda na sredin

Pozorno preberite priložena navodila, ki jih najdete tudi na naši spletni strani.

Napravo naj vgradi strokovno usposobljena oseba, ki mora upoštevati navodila proizvajalca, standarde in omejitve pri vgradnji takšnih naprav.

Zakaj je električni radiator segret samo do polovice?

Preverite ali je v radiatorju zadostna količina vode-tekočine. Uporabite ustrezno tekočino za polnjenje radiatorja (voda, posebni izdelki, ki bazirajo na mešanici vode in glikola za uporabo v toplovodnih omrežjih, olje, ki ustreza zahtevam proizvajalca radiatorja in električnega grelca.

Zagotovite zadostno zračno blazino v zgornjem delu radiatorja, da preprečite naraščanje tlaka v radiatorju (pri priključitvi na toplovodno omrežje mora biti vedno odprt en ventil).

Poseg naj opravi strokovno usposobljena oseba.

Ali so lahko vsi BIAL radiatorji tudi v električni oz. kombinirani izvedbi gretja?

Da. Vsi radiatorji, razen radiatorjec A200, A300 in Quadro, so lahko v funkciji z električnim grelcem ali kot kombinirana izvedba (elektrika-toplovodni sistem).

Kaj lahko naredim, če se radiator ne ogreje, lučka za delovanje električnega grelca sveti?

Izključite električni grelec. Preverite ali je v radiatorju voda-tekočina. Strokovna pooblaščena oseba naj preveri ali je električni grelec pravilno priključen na električno omrežje. Preverite način priključitve in delovanja v navodilih za električni grelec. Če smatrate, da je težava v nepravilnem delovanju električnega grelca, se obrnite na proizvajalca. V nobenem primeru ne odpirajte ohišja električnega grelca in ne popravljajte električnega grelca.

Kako velik oz. močan radiator potrebujem za mojo kopalnico?

Za točen izračun moči povprašajte vašega projektanta strojnih instalacij. Okviren izračun lahko izračunate s pomočjo formule Moč(W)= volumen prostora (m3) x 70W. Dimenzije radiatorja izberite glede na razpoložljiv prostor.

Ali lahko montiram grelec od zgoraj?

Ne.

Ali so vaši grelci BIAL, primerni tudi za druge cevne radiatorje?

Da. Montažo in priklop na električno omrežje naj izvede strokovna pooblaščena oseba.

Ali lahko montiram radiator prečno oz. horizontalno glede na osnovno priporočeno postavitev?

Horizontalno lahko vgradite radiator priključen na toplovodni sistem ogrevanja. Radiatorja z vgrajenim električnim grelcem, ali v primeru kombinirane uporabe, ni priporočeno vgraditi horizontalno.

Kakšen je postopek uveljavljanja reklamacij?

Pisno ali po elektronski pošti nam sporočite opis reklamacije, napako, podatke o reklamiranem produktu in vaše podatke. Pošljite nam kopijo računa nakupa izdelka. Zaželeno je, da nam posredujete tudi slike.

Kako blizu umivalnika ali kadi lahko vgradim električni grelec BIAL?

Odvisno od posameznega tipa električnega grelca. Pri vgradnji radiatorja z električnim grelcem je treba upoštevati varnostne cone vgradnje. V coni 0 in 1 je prepovedana vgradnja električnega grelca. V coni 2 je dovoljena vgradnja električnih grelcev BIAL, saj so izdelani z ustrezno električno zaščito (IPX5). V primeru priključitve na električno vtičnico ta ne sme biti nameščena v conah 0, 1 ali 2!
Napravo naj vgradi strokovno usposobljena oseba, ki mora upoštevati navodila proizvajalca, standarde in omejitve pri vgradnji takšnih naprav.
V priloženih navodili preverite tehnične podatke o tipu grelca in navodila za vgradnjo in vzdrževanje.

Kaj dobim v kompletu, ko naročim radiator?

Z radiatorjem BIAL prejmete v embalaži tudi: nosilce, odzračevalni čep, slepe čepe, garancijski list in navodila za montažo ter vzdrževanje.

Ali lahko kombiniram cevni radiator s talnim ogrevanjem?

Da. Za določitev pravilnega tipa in dimenzije radiatorja povprašajte vašega projektanta strojnih instalacij. Pazite, z nižjim toplotnim režimom se zmanjša izhodna toplotna moč radiatorja.

Kakšen ventil je primeren za priključitev radiatorja?

Priporočamo, da že pred izvedbo strojnih instalacij izberete tip radiatorja in način priključitve na toplovodno omrežje (stranski priklop ali sredinski priklop) in na to opozorite vašega izvajalca strojnih instalacij. Za lepši videz in prijetno uporabo priporočamo vgradnjo dizajn ventilov.

Kam vgraditi električni grelec pri radiatorju A100?

Če uporabite radiator samo kot električna izvedba, priporočamo vgradnjo električnega grelca v desno vertikalno cev - spodaj. Če bo radiator izveden kot kombinirano gretje (elektrika-toplovodni sistem), potem električni grelec vgradite v levo vertikalno cev. V kombinirani izvedbi uporabite T kos za priključitev električnega grelca.

Kam se vgradi električni grelec pri vaši izdelkih SMART in STYLE ME?

Električni grelec lahko vgradite v levo ali desno vertikalno cev radiatorja. Več primerov vgradnje priporočljive vgradnje si lahko ogledate v našem katalogu.

Kako lahko izvedem kombinirani priklop radiatorjev SMART in STYLE ME?

Pri konfiguraciji izdelka izberite sredinski priklop. Radiator priključite na toplovodno omrežje s sredinskim ventilom. Električni grelec vgradite v levo ali desno vertikalno cev radiatorja. Ob uporabi in vklopu električnega grelca zaprite ventil toplovodnega omrežja, v nasprotnem primeru boste segrevali celotno toplovodno omrežje.

Kje si lahko ogledam vaše izdelke in kje jih lahko kupim?

BIAL izdelke si lahko ogledate v razstavnih salonih pri naših partnerjih. Povprašajte tudi vašega inštalaterja strojnih instalacij. Če naš partner ni v vaši regiji, si lahko izdelek konfigurirate sami na naši spletni strani in ga naročite v spletni trgovini.

Izdelava:MMstudio